Най-опитният в отбора на Ботев (Пловдив) - Иван Бандаловски, скочи в остра атака срещу съдийството на баража срещу Славия, загубен с 1:2 в София от неговия отбор. Защитникът нападна рефера Станислав Тодоров.

"Този тумор докато не се изкорени от българския футбол, смисъл няма - каза Бандаловски. - Накрая му казах да вземе премия от Славия, а той отвърна, че ако дадат, ще вземе... Не се игра футбол в последните 20 минути. Да си играят в Европа Лудогорец, ЦСКА и Славия. Ние сме третият отбор с най-много фенове у нас, а се подиграват с Ботев.

Не ни даде възможност да дишаме. Всички се молихме да не играем със Славия, защото знаехме за какво става въпрос. Тук всички знаем какво се случва... Сега ще ги нашляпат в първия мач в Европа.

Докато няма феърплей в българския футбол, ще си играем за здраве. Всяко спорно решение срещу нас, натрупва се, натрупва се... Убийствено е, по едно време ми идваше да изляза."

В същото време президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе щастлив, след като отборът му влезе в Лига Европа за втори път в последните три сезона.

"Искам да благодаря и да отдам заслуженото на моя приятел и колега Младен (Михалев). Искам да му посветя тази купа. Много години работим заедно с него - каза Стефанов. Виждате, че разчитаме само на млади, български момчета. Надявам се и други отбори да тръгнат по нашия път. Няма друг начин да помогнем на националния отбор.

Занапред ще получаваме по същия начин и съм убеден, че и други клубове ще последват нашия пример. Надявам се да минем втория кръг в Лига Европа, а на третия - каквото сабя покаже. Там вече има много сериозни отбори.

Ще привличаме млади и перспективни момчета. Не ни трябват хора със сериозни визитки, но апетитът идва с яденото. Видя се, че може с по-млади момчета, може само с българи, може и с хора без сериозни визитки.

Важно е в отбора всички да са като юмрук. Златомир Загорчич си пасна на мястото в Славия и Славия си намери треньор. Нали знаете, търкулнало се гърнето и си намерило похлупак."