Играч на Тотнъм в английската Висша лига изживя кошмарна нощ, след като видя смъртта в лицето по време на ваканцията си в родната Бразилия.

Бранителят Емерсон Роял е бил в нощен клуб с приятели в градчето Американа, което е едно от северните предградия на Сао Пауло. Именно там е роден и израснал Емерсон.

Местен младеж пожелал снимки с футболиста и двамата застанали за кадър пред входа на заведението, като те дори се появиха в социалните мрежи минути, преди да се разиграе екшънът.

Футболистът си говорил с добронамерения младеж, но приятелите на двамата били още в дискотеката. В това време към Роял и момчето се приближил неизвестен тип, който извадил пистолет и го насочил към главата на Емерсон. Той поискал всички пари, часовника и златния кръст на врата на играча.

Оказало се, че младежът, поискал фотос с футболиста, е полицай, който просто не е бил на работа в тази вечер. Той извадил своето оръжие и подгонил гангстера. Стрелял по него, онзи отвърнал...

Намесил се и униформен, който е бил край нощното заведение като традиционен патрул. Преследването на човека, опитал да ограби футболиста, продължило няколко минути, като са произведени 29 изстрела, един човек пред клуба е леко ранен в крака, а два куршума са попаднали в гърба и рамото на бягащия престъпник. Той е в болница, без опасност за живота.

Бащата на Емерсон разказа пред репортерски екип как е бил извикан от сина си на мястото около 3,30 ч сутринта и е видял шокирания играч да седи невярващо на тротоара пред заведението.

Наоколо хората били също напълно слисани от случилото се.

"Господ ни праща ангели, а това бе един от тях - написа в социалните мрежи часове по-късно защитникът на Тотнъм. - Това момче се оказа полицай, имаше оръжие и изложи на риск своя живот, за да спаси моя. Невероятно! Никога няма да успея да му се отблагодаря. Видях неща за няколко секунди, които съм виждал само по филмите. Напълно невредим съм, слава на Бога!"

Емерсон е на 23 години и напусна сравнително рано Бразилия, живее в Европа от 2018-а, когато подписа с испанския Бетис. Игра и за Барселона, преди да иде в Тотнъм.

Израснал в Американа, което минава за едно от по-спокойните места в райно на Сао Пауло. А като цяло статистиките в Бразилия за смъртоносни престрелки са плашещи, страната е втора само след САЩ като резултати в тях.