Футболистите на ЦСКА се включиха в организираната от феновете кампания за събиране на средства в полза на клуба. “Червените” дължат сериозна сума, за да погасят дълговете към бивши футболисти на клуба, заради които се стигна дотам, че ФИФА блокира картотеките на нови състезатели за “армейския” клуб 

“Тема Спорт” съобщава, че играчите на Стойчо Младенов ще дарят общо 120 000 лева за каузата. Това всъщност е размерът на премията, която те си заработиха след нулевото равенство с норвежкия Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите. 

Те вече са уведомили ръководството за намерението си да се откажат от премията в полза на клуба. 

Легендата Христо Стоичков също се включи в набирането на средства, след като дари 3000 лев. Камата е един от собствениците на клуба, а новината за участието му сподели един от тарторите на Сектор “Г” - Иван Велчев.

По последни данни над 2500 привърженици са се включили в дарителската кампания и по този начин са събрани над 200 000 лева.

Очакванията на клуба са до края на тази седмицата сумата да надхвърли 400 000 лева.

Журналистът Ники Кънчев, който е един от най-известните фенове на 31-кратните шампиони, също се включи с дарение и призив към останалите си съмишленици.

“Включих се и аз! Нека помогнем на любимия ни клуб! Кой с колкото може. Давайте и вие! Червена България - ти можеш! Този отбор ни е радвал и натъжавал. Затова винаги ще сме близо до него! И при славните победи и при тежките загуби! Винаги верни”, написа телевизионният и радиоводещ.