Бившият футболист Майкъл Тевия е сред задържаните за разпространение на наркотици африканци в Слънчев бряг.

По-рано днес прокуратурата и полицията в Бургас съобщиха за разбита организирана престъпна група,съставена от африкански граждани с постоянен статут на пребиваване у нас. Сред тях са били шестима граждани на Нигерия и двама на Гана, като единият от тях е именно Майкъл Тевия.

Той вече е с наложена постоянна мярка "задържане под стража", реши във вторник вечерта Окръжният съд на Бургас. В 22 часа съдия Цвета Попова прочете определението, с което постанови арест за 7-те мъже.

Тевия е подведен под наказателна отговорност по чл.321 от НК и го грозят от 3 до 10 години затвор. "Ще обжалваме наложената мярка", каза след като чу определението адвокатът му Виктор Паскалев.

32-годишният бивш футболист доби популярност с преминаването си в столичния Левски през 2010-а, но за година и половина взе участие само в четири мача, в които записа общо скромните 35 игрови минути.

Иначе Тевия започва кариерата си в Локомотив (Мездра), а след неуспешния си престой в Левски, играе още за Калиакра, Черноморец (Бургас), Любимец, Хасково, Поморие, Верея, както и за сръбския Борац Чачак.

Със сигурност изявите му по родните терени не са запомнящи се, а през годините около него имаше скандали с професионализма му, както и съмнения за реалната му възраст, което е често срещан проблем с африканските играчи.

След изявлението на Областната дирекция на МВР в Бургас стана ясно, че африканската група е била наблюдавана в продължение на два месеца, като престъпната им дейност се състояла в организиране разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг. Разпространявали марихуана, екстази и кокаин.