Илиан Илиев анализира победата на България с 1:0 срещу Танзания в първи мач от новия турнир FIFA Series. Селекционерът отчете, че има доста резерви откъм самочувствие и контрол на мача в редиците на националите.

Ето и цялото мнение на Илиев след успеха в Баку:

"Беше тежко психологически предвид това, че трябваше да победим на всяка цена. Поздравления за усилията на момчета. Според очакванията важно беше да победим и се получи по трудния начин. Както го очаквахме. Имаме много резерви в самочувствието, да държим топката, да създаваме ситуации, особено когато имаме резултат - второто полувреме. Трябва доста работа, но нямаме време да го работим, тъй като лагерите са къси. Откъм самочувствие и контролиране на мача имаме много резерви.

Надяваме се, че тази победа ще успокои играчите. Миналата година играхме срещу отбори, срещу които очаквахме протоколни победи, а не ги постигнахме. Надяваме се в следващия мач да спадне напрежението. Някои играчи показаха и умора. Може би ще направим проблеми в следавщия мач, за да сме по-свежи, защото ще срещнем по-добър противник. Трябва да контролираме повечето мачове. Имаме качеството в атакуващ план, но трябва да тормозим повече противника."

В понеделник българите ще изиграят и втория си мач от турнира, в който ще премерят сили с домакините от Азербайджан.

Те пък по-късно днес играят с Монголия.