Селекционерът Илиан Илиев бе умерен, спокоен и донякъде - доволен, от втория пореден силен мач на отбора под негово ръководство.

За четири дни България на Илиев направи 2:2 с Унгария и Сърбия, след като преди това допусна серия конфузни резултати, включително загуби от Черна гора и Литва, но с Младен Кръстаич начело.

"Прекалено голям респект показахме на съперника в първите минути, а и през цялото първо полувреме - коментира Илиев пред БНТ. - Надявах се тогава да не ни вкарат втори гол, за да можем на почивката да променим нещо.

Доволен съм от реакцията на отбора ни. Жалко, че пак допуснахме голове от статични положения, както и с Унгария. Не бива да се спъваме в един и същ камък... Но ще се подобряваме.

Имаме добри играчи и интелигентни момчета в състава, затова знам, че можем да ставаме по-силни.

Седмицата бе много тежка за работа психологически и за треньорския щаб, и за играчите. Съжалявам, че не взехме първата победа за годината, но играхме и с най-силните отбори в групата."

Капитанът Кирил Десподов бе лаконичен:

"Реагирахме добре през второто полувреме, когато и нещата ни се получиха. Можеше да спечелим поне един от тези два последни мача, но... това е. Дано имаме и повече късмет догодина.

Видяхме хората как се радват тук на класирането, имаше заря... Да си пожелаем и ние да се класираме за голямо първенство, и при нас да има такава атмосфера и заря.

Искаме си феновете, да идват и да ни подкрепят.

Няма какво повече да говорим по темата, говорихме достатъчно около мача с Унгария."