Националният селекционер Илиан Илиев заяви, че има достатъчно позитивни неща, които да се извлекат от ремито с Азербайджан.

Той отдаде получилият се резултат 1:1 на умората в края на мача, която е повлияла на играта ни в последните минути.

Все пак той отчете позитивите от агресивния стил и пресата, която отборът ни е опитвал да прилага в голяма част от срещата.

"Азерите са отбор, който, когато влезе в последната третина има футболисти, които да създадат опасности. Така и стана. Имахме ситуация, с коятно да затворим мача. Изравниха ни, но това не може да ни вземе положителното - да стоим високо, да пресираме.

Когато има условия да се играе футбол, имаме още резерви да държим топката. Добре използвахме празните пространства, но трябва да имаме самочувствие, когато играем с топката. В последните минути се поуморихме. След гола имахме 3-4 ситуации, с които да затворим мача, но не успяхме. Това, че ги създадохме, е добър атестат. В края на мача те рискуваха доста, а ние ако бяхме направили това, което искахме, бързи контраатаки, можеше и мача да не завърши така. Преди няколко месеца противникът победи Швеция с 3:0. Не е случаен.

Можем да играем срещу противник, който може да играе футбол. Не че Азербайджан е някакъв атестат, но знаем последните години срещу по-слаби отбори какви резултати постигнахме".

Срещата коментира и капитанът Кирил Десподов, който сподели:

"И двата отбора имахме шансове за повече голове. При 1:0 можеше да затворим мача, но пропуснахме. За съжаление не победихме, но равенството е закономерно.

За два мача не загубихме. Имахме и шансове за победата, но ще продължаваме да работим и да се влагаме в мачове. Може би с повече опит можеше да измъкнем победата.

Създадохме положения за гол. Започнахме малко неуверено, но с течение на минутите добихме увереност и имахме шансове за гол".

Пред камерите застана и голмайсторът за родния тим Филип Кръстев, който сподели:

"Закономерен резултат. Азербайджан си спечелиха равенството с натиска в края. Равностоен мач.

Жалко, че не вкарахме втори гол. Противникът беше по-свеж от нас в края, то се виждаше по начина, по който играеха с топката. Азербайджан се чувстваше по-комфортно с топката на терена.

Все пак показахме, че можем да пресираме, но не успяхме да пренесем този стил през целия период от мача.