Илиана Раева коментира ситуацията в Левски ден, след като нейният съпруг и собственик в момента на "сините" разкри, че финансовото положение е отново много тежко.

В събота Наско Сираков призна, че клубът може да има проблем с професионалния си лиценз, а от седмици се говори, че е оБсъждан вариант със започване от аматьорския футбол.

В интервю за NOVA, Илиана Раева коментира:

"Футболът е пиперлива тема в България. Обичам футбола и искам да се върна във времето, когато стадионите бяха пълни, всички с нетърпение очаквахме. Много е тъжно сега, да се надяваме да се промени и да тръгне в друга посока.

Истината е, че състоянието в Левски е много тежко, но не трябва да се забравя защо това е така. То е така още преди Наско да дойде като собственик. Той наследи един клуб с нереално големи задължения и вярвам, че е единственият вариант.

Сигурна съм, че Левски няма да фалира и съм убедена, че много скоро Левски ще се изправи, да стигне до мястото, което му се полага - при най-добрите. Да се възстанови от този ужас и шок и да гледа спокойно към Европа и европейските турнири.

Господ избира своите любимци за най-тежките каузи.

Животите и на двама ни вървят в една посока в спорта. И аз започнах да се занимавам с художествена гимнастика в труден момент. Щастлива съм с това, което направих. Мисля, че при Наско съдбата е същата. Той винаги се е появявал в Левски тогава, когато има проблеми. Сега, когато е собственик и е начело, клубът е в най-жестокото си положение в историята, откакто съществува.

Този филм сме го играли, макар че сега е по-тежко. Вярвам обаче, че отново, за пореден път, ще има успешен край."

Извън темата с трудната ситуация във футболния Левски, президентът на федерацията по художествена гимнастика каза и положителни думи около нещата в "своя" спорт:

"Стратегията е една - работа и работа.

Ансамбълът ни е с най-трудните съчетания в света. Ако имаме късмет да ги изиграем, ще зарадваме нашите фенове. Боряна Калейн и Катрин Тасева са със сложни и хубави съчетания.

Има около 8 състезателки, които имат големи амбиции за медали в Токио. Олимпийският медал е върховното постижение за най-големите спортисти в света. Момичетата са силно мотивирани, желанието ми не намалява. С нетърпение очакваме Олимпийските игри".