Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич наруши мълчанието в клуба 5 дни след загубата във вечното дерби.

"Армейците" паднаха с 0:2 от "Левски", а след срещата никой от лагера на тима не коментира случилото се.

Затова Илич избра клубната телевизия, за да даде обяснения както за това, така и за слабата игра на ЦСКА срещу "сините".

Ето акценти от изповедта на сръбския специалист:

"Със сигурност на всички нас ни е много трудно след загубата от Левски - и на играчите, и на мен, и на всички фенове. Най-много съжалявам заради нашите фенове, защото това е мач, за който живеят всички, а ние не играхме на нивото, на което трябваше. И обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме направили преди мача с Левски.

След мача на пътя ни към автобуса имаше много фенове на Левски, заради които ситуацията не беше нормална. Именно това е причината нито играчите, нито аз като треньор да не говорим след мача. Това няма никаква връзка със загубата - просто не бяха организирани нормални условия за даване на отзиви.

Емоциите не могат да минат така бързо. Когато изгубиш дерби срещу най-големия си съперник, трябва малко повече време. И след мача казах, че единственото хубаво нещо от този мач, ако изобщо може да има нещо хубаво, е, че след мача имаме пауза от 2 седмици. И сега трябва много да работим в психологически план с играчите - да пробваме да се вдигнем и да се върнем в победния коловоз.

Ако искаш да влезеш в дерби мач и да победиш, както искахме ние, не може да го направиш по този начин, както го направихме ние! Изобщо не влязохме агресивно - всеки дуел, особено през първото полувреме, беше спечелен от противника. И то не защото имат по-качествени футболисти, а защото бяха много по-агресивни и по-дисциплинирани от нас. И това не ми харесва. Всеки може да играе лошо, но трябва да дава максимума от себе си. Аз и моят щаб си извадихме изводи за някои неща и за следващите мачове ще се опитаме да ги променим.

Снимка: Bulphoto

Не е нормално да отидеш някъде, да направиш 4-5 тренировки и веднага да си в групата за мача. Аз поне не го практикувам. Александров беше играл всички мачове за Септември, но Марселино дойде от Колумбия, където не беше играл дълго време. Така че за тях трябва време - по време на паузата за националните отбори ще видим как ще ги използваме занапред. Не успяхме да картотекираме Шагоян за мача. При него предимството, както и при Сами, е, че той идва от първенство, което в момента се играе. Играел е по 90 минути, така че веднага може да започне да тренира и да бъде готов за мачовете. Александров и Шагоян са в по-добро физическо състояние от Марселино, но не мисля, че той е много по-назад от тях.

ЦСКА е най-големият футболен клуб в България. Показват го и трофеите на отбора. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да очакват, че ще се бориш за шампионската титла".