Умна и търпелива игра - така треньорът на ЦСКА Саша Илич определи формулата на успеха преди утрешния първи плейоф от Лига на конференциите срещу Базел.

Двубоят на стадион "Васил Левски" е от 20 часа, а реваншът е седмица по-късно.

"Имаме мач от Лигата на конференциите срещу един много голям и сериозен съперник. Очаква ни един изключително труден мач. Само ако излезем като отбор, можем да постигнем добър резултат. Гледах мача, когато ЦСКА отстрани Базел. Базел е в криза с резултатите. Когато говорим, че има криза, не става въпрос за играта, а за резултатите. В последните два мача те имаха по над 30 удара във вратата.

Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие. Трябва да играем като едно цяло. Иска ми се да сме агресивни, нападателни и да вкарваме много голове. Ще опитаме да направим всичко, за да достигнем до победата. Трябва да играем умно и да бъдем изключително търпеливи", започна Илич.

Той говори и за кадровите проблеми в тима си преди двубоя с швейцарците.

"Бамба имаше температура и затова не пътува за Ирландия. Сега тренира и ще бъде в групата за мача. Амос Юга е доста време в отбора и е напълно нормално да очакваме от него да е лидер, както очакваме от Йомов, Турицов, Мено Кох и Жерферсон", допълни спецът.