Илия Груев официално е част от отбора на Инголщат, съобщиха от клуба.

Българинът ще бъда асистент в щаба на Сабрина Витман, която в края на миналата кампания се превърна в първата жена, която води мъжки тим.

Инголщат е фирменият отбор на автомобилния концерн "Ауди", чиято централа е в едноименния град.

През изминалия сезон тимът завърши на 10-ото място в Трета лига, а целта сега отново е завръщане в професионалния футбол.

"Илия може да черпи от богатството на огромния си опит. Преживял е много по време на своята кариера на футболист и треньор. Знам и как работи от съвместния ни период в Дуисбург - Илия е абсолютен професионалист. Той е идеален за нашия клуб от гледна точка на умения и личност", коментира пред официалния сайт на клуба спортният директор Иво Гърлич, който вече е работил с Груев.

"Много съм доволен, че мога да допринеса с опита си в треньорския екип на Инголщат. Благодаря на всички отговорни фактори в клуба за добрите и приятни разговори и доверието, което ми гласуваха. Аз съм екипен играч, който също обича да работи с млади хора и влага всичко възможно, за да развие играчите и отбора и да ги направи по-добри. Затова ще бъда силно мотивиран да дам своя дяла, за да можем да бъдем високо в класирането в края на сезона", споделя Груев.

Груев-старши е баща на футболния ни национал Илия Груев, който носи неговото име.