Изпълнителният директор на Пирин (Благоевград) поиска пълно разследване на вчерашния инцидент на стадион “Христо Ботев”, при който пострада украински младеж. Случката се разигра в началото на второто полувреме на домакинството на “Левски”, след като на почивката пострадалият Владимир Будников бе награден от кмета на Благоевград за участието си в хуманитарната мисия на “орлетата”, при която бяха евакуирани около 30 бежанци. 

Очевидци на инцидента твърдят, че става дума за полицейско насилие.

"Това е едно добро момче, той беше доброволец в нашата хуманитарна акция „Автобуса на надеждата“ и всички впечатленията са, че това е едно възпитано и коректно момче. Дори ако е направил нещо, което е в разрез със законите, не това е начина, по който да бъде изведен от стадиона", коментира изпълнителният директор на Пирин. 

В момента 19-годишният Будников е настанен в благоевградска болница, където чака консултация с гръбначен хирург и все още няма яснота къде ще продължи лечението му, добави Тасков. 

Шефът на благоевградчани добави, че има и данни за жена, която е пострадала от сигнална ракета, изстреляна от агитката на столичния тим.