Роденият в САЩ, в семейство на българи Индиана Василев, е отклонил поредна покана да играе за националния тим на България.

Футоблистът, който нашумя у нас с мачовете си за Астън Вила във Висшата лига през 2020-а, напълно отговаря на изисквания да играе за националния ни тим, защото притежава български паспорт, а и наличието на български родители премахва изискването да е живял определен брой години тук.

След Астън Вила той се завърна в родината си, където изигра два силни сезона за настоящия тим на Меси - Интер Маями, а от настоящи сезон се представя доста силно с екипа на Сейнт Луис Сити.

Именно заради статута си на титуляр в МЛС, Василев все още вярва, че може да бъде повикан за националния тим на САЩ и евентуално да бъде част от домакинския Мондиал през 2026-а.

До момента Василев никога не е бил викан за мъжкия тим на САЩ, който с всяка година се изпълва с все повече играчи от силните европейски първенства, но пък е бил част от всички юношески и младежки гарнитури на страната.

Индиана Василев обаче не е затворил напълно страницата България, защото при провал на надеждите му да играе за САЩ в следващите две или три години, той е готов да обелече еипа на нашия тим.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО