Инфракт покоси и отне живота на 21-годишния камерунец Джоузеф Буасе Обионо Перфекшън, който е футболист на румънския Университатя (Клуж).

Младото момче изкара най-тежкия период на пандемията в Рим, където е домът му. В понеделник припаднал и повиканата линейка само е констатирала смъртта му.

В събота за последно Джоузеф е играл футбол с приятели, а тази седмица трябваше да се завърне в Румъния и да поднови тренировки с тима си.

Като юноша, Перфекшън изкара четири години в Рома, където бе любимец на всички - в профила му в социалните мрежи е пълно със снимки с Франческо Тоти и приятеля му Раджа Наинголан, сега играч на Каляри.

В Рим го завежда негов сънародник, който се представя за футболен агент, но го изоставя на гара "Термини", а Джоузеф тогава е на 16 години.

Не познава никого, но успява някак в следващите дни да стигне до тренировъчния комплекс на Рома и да помоли да бъде изпробван. Одобряват го и клубът поема пълната му издръжка, за да започне да тренира в школата.

В Италия нашумява точно с тази история, както и с добри игри за младежките формации на римляните, и с името си - все пак е рядкост някой да се казва Перфекшън.

Игра под наем във Виченца в Серия В, но така и не записа официален мач за Рома, преди да замине да търси нова страница от кариерата си в Университатя.