Конгресът на Българския футболен съюз в петък, на който трябва да бъде избран президент на родния футбол, вероятно ще се предава на живо в YouTube. Това съобщи един от кандидатите за заместник на Борислав Михайлов - Георги Захариев.

"Не е решено, но се предвижда да има стрийм в YouTube. Всички кандидати са "за" да няма тъмни стаички. Георги Иванов не бе днес и нямаше представител. Казаха, че ще инструктират Георги Иванов. Възможно е да е зает с по-важни неща от бъдещето на българския футбол", заяви той след проведения днес инструктаж към кандидат-президентите от страна на БФС.

Петьо Костадинов, друг от мераклиите за президентския пост, също заяви, че е предложил да се излъчва аудио и видео от случващото се на Конгреса.

"Ще е добро решение да се стриймва в сайта на футболния съюз. Публиката трябва да вижда това, което се случва, а не след това да се разказват небивалици какво е било вътре в залата", каза футболният мениджър.

Манол Иванов, също кандидат за поста на Михайлов добави, че е имало дискусия за прозрачни урни, което го е накарало да се почувства жалко и добави, че по-добре парите за нощувки на делегатите да бъдат дадени за развитието на детско-юношеските школи.

"Може да ви е странно, но ако делегатите не гласуват оставката на господин Михайлов, няма да има гласуване за нов президент", сподели той.

Конгресът е в петък.