Работата на селекционера на Нигерия Жозе Пезейро е в ръцете на феновете, след като президентът на футболната федерация Ибрахим Гусау каза, че ще им позволи да решат дали португалецът да остане на поста.

Пезейро, който е бил треньор на Порто и Спортинг в родната си страна, пое Нигерия през май миналата година и изведе отбора до финалите на Купата на африканските нации в Кот Д'Ивоар през януари, но договорът му изтича на 30 юни.

Сега има национален дебат дали 63-годишният специалист трябва да остане, а Гусау заяви, че хората могат да решат това, информира БТА.

"Имаме план да подтикнем нигерийците, за да чуем техните възгледи и мисли", каза президентът на федерацията в радио шоуто LovingFootball. - Пробвахме чуждестранни треньори, а също и местни специалисти. Може би не работим правилно в областта на намирането на точния човек. Затова искаме мнението на обществеността дали да продължим с Пезейро или той да си тръгне", добави Гусау.

Под ръководството на португалеца резултатите на Нигерия не са постоянни, въпреки че той успя да избере ядро от футболисти, които играят в най-добрите европейски лиги.

Откакто не успя да се класира за Световното първенство в Катар през миналата година, Нигерия има четири победи и пет загуби в международните си срещи.