Майката на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо - Долорес Авейро, е била откарана по спешност в болница, след като е получила инсулт.

Медиите в Мадейра съобщават, че ситуацията се е разиграла в 5 часа тази сутрин, като 65-годишната жена в момента е в съзнание в стабилно състояние.

Предстоят нови медицински тестове, които ще установят какво точно е здравословното й състояние. Долорес е получила най-често срещаният исхемичен инсулт с кръвен съсирек, който е блокирал кръвоносен съд в мозъка.

Embed from Getty Images

В началото на 2019-а майката на Роналдо разкри, че се е борила за живота си, след като й бе открит рак на гърдата. Тя пребори болестта, която бе открита през 2007-а.

През 2009-а Кристиано дари 100 хиляди британски лири на болницата, която лекува майка му, за изграждането на нов медицински център за борба с рака.

През февруари миналата година в дните около 35-ия рожден ден на сина си, Долорес призна за нови здравословни проблеми. Двамата са много близки и тя традиционно празнува с него големите триумфи, като слиза при него на терена.

За Роналдо предстои мач срещу Милан в турнира за Купата на Италия в сряда вечерта.