Интер грабна инфарктна победа на терена на Сампдория с гол на Марсело Брожович с последния шут в мача - 0:1 в четвъртата минута на добавеното време.

Драмата бе пълна, след като в последните 4 минути от редовните 90, видеореферите отмениха по един гол на двата отбора.

Още преди почивката попадение на Раджа Наинголан за Интер бе анулирано, след като играчите на гостите се радваха близо минута. Оказа се, че на по-ранен етап от атаката е имало футболист в засада.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15159719/013100

В 86-ата минута Квадо Асамоа заби гол за Интер и отново настана луда радост, но пак минаха 60-70 секунди, преди видеоповторенията да отчетат, че топката е излязла с милиметри извън игра в хода на атаката.

Настана пълен хаос и нерви на скамейките и на игрището, за да дойде третият отменен гол - в 90-ата минута, когато Грегоар Дефрел прати топката в мрежата за Сампдория. И пак радост, събличане на фланелката... За да дойде нова намеса на видеото - този път за засада.

Куриозно - попадението бе отменено, но Дефрел си получи картона за съблечения екип!

После Брожович стреля по диагонала с шут на отчаянието в последните секунди на четвъртата добавена минута и донесе победата.

Треньорът на Интер Лучано Спалети полудя, крещеше - къде от радост, къде от нерви, в лицето на рефера Марко Гуида и го преследваше по терена. Не че той имаше някаква вина за каквото и да е.

Играчите на гостите сякаш дори нямаха сили да се зарадват вече, а и се оглеждаха подозрително за поредната намеса на видеоасистентите и евентуално отменяне и на този гол...

Справедливостта изисква да се уточни - и трите гола бяха отменени в духа на правилника, защото имаше нарушения преди тях. Но дали това е най-добрата реклама на VAR, когато говорим за емоциите в играта и нейния ритъм. Друга тема.

Мачовете от Серия А гледайте в каналите на А 1 - MAX Sport 1 и MAX Sport 2.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/33-55737/073100