Бившият играч на Барселона - Александър Хлеб, направи интересно разкритие за периода си при каталунците, по време на телевизионно интервю в родината си Беларус.

Той премина в Барса през 2008-а, след три успешни сезона в Арсенал. Хлеб обаче не успя да се наложи и изигра 36 мача, а в следващите три сезона бе пращан под наем.

Привличането на Хлеб бе едно от първите действия на Пеп Гуардиола в треньорската професия, както и изненадващата продажба на звездите Роналдиньо и Деко.

"Истината е, че изобщо не исках да ходя в Барселона. Всичко в Арсенал бе чудесно за мен, единствено исках да напусна в посока Байерн.

Гуардиола обаче бе настоятелен, мениджърите ме убедиха да пробвам в Барса.

Оказа се, че ме искат толкова много, защото се разделяха с Роналдиньо и Деко. Звучи странно, нали.

Истината е, че двамата идваха пияни на тренировка. Купонясваха по цяла нощ, отношението им бе несериозно, а бяха близки с Меси.

Гуардиола и шефовете усещаха, че те ще го провалят. Начинът на живот на Роналдиньо и Деко, щеше да похаби таланта на Меси.

Виждате, че решението се оказа правилно. Моето да отида в Барса пък не бе такова. Може би най-забавно бе когато живеех с Тиери Анри. Това бе в началото, не си бях намерил къща, а той ми каза, че в хотел е скучно и ме покани в дома си".

Самият Хлеб, който се изказа негативно за непрофесионализма на Роналдиньо и Деко, е замесва в истории с пиене.

Няколко негови съотборници са споделяли, че са усещали аромат на лкохол покрай не го на тенировки, а вратарят на Ювентус Войче Шчесни сподели преди няколко месеца, че ако Хлеб не бе пристрстен по алкохола, може би щеше да е сред най-добрите в света.