В интервю за френското списание "Франс Футбол" Кристиано Роналдо разкри причината за напускането на Реал Мадрид, отношението на Флорентино Перес, битката за "Златната топка", както и най-горещата напоследък тема около него - обвинението в изнасилване.

Португалският нападател се присъедини към Ювентус през лятото и напусна Реал в сделка за 100 милиона евро, след като помогна на клуба за спечелването на 15 големи трофея за 9 г.

От Реал заявиха, че Кристиано напуска по собствено желание, но самият той изтъкна Флорентино Перес като причина за раздялата.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/750-54533-2687/033100

"Почувствах, че вътре в клуба и най-вече президентът не гледаха на мен по същия начин - казва в интервюто Кристиано. - През първите четири, пет години се чувствах като Кристиано Роналдо. След това по поведението на президента личеше, че вече не съм незаменим за клуба, ако ме разбирате.

Затова започнах да обмислям напускане. Не го направих заради парите. В китай щях да печеля пет пъти повече, отколкото тук в Торино или в Реал. Ювентус обаче ми показа, че ме иска и това е разликата".

Запитан дали намерението на Зинедин Зидан да напусне е натежало и в неговото решение, Кристиано отговори:

"Напускането ми не зависеше от неговото. Но това бе едно от малките неща, които ме ме накараха да се почувствам още по-уверен в мнението си за ситуацията в клуба".

33-годишният нападател вкара 44 гола за Реал през миналия сезон и към момента има седем за Ювентус. Запитан дали се цели в трета поредна "Златна топка", той отговори:

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Да, смятам, че я заслужавам. Мечтая да я спечеля за шести път и да задмина по този показател Лионел Меси".

Роналдо говори и за обвиненията в изнасилване и реакцията на най-близките му. Обясни, че синът му Кристиано младши е твърде млад, за да разбере, а Джорджина е получила обяснение.

"Разбира се, тази история се намесва в живота ми - казва звездата. - Имам приятелка, четири деца и възрастна майка. Имам сестри, брат, семейство, с което сме много близки. Да не говорим за репутацията ми, която е образцова. Представете си какво е да те обвинят в изнасилване. Знам кой съм и какво съм направил. Истината ще излезе. И тогава хората, които ме обвиняват днес или създават целия този цирк, ще я видят.

Обяснил съм всичко на приятелката ми. Синът ми е твърде малък, за да разбира. Положението с майка ми и сестрите ми е по-лошо... Те са шокирани, в същото време са и много ядосани. За първи път ги виждам в такова състояние."

Цялото интервю ще бъде публикувано в следващите дни и обещава да е много интересно.