Полузащитникът на Република Ирландия Алан Браун е с положителен тест за COVID-19 след снощната загуба с 0:3 от Англия в приятелски мач. Това означава, че халфът е играл пълни 90 минути на "Уембли" снощи с коронавирус, а след новината за теста моментално е бил изолиран от останалите си съотборници.

Ирландците са един от предстоящите съперници на България в Лигата на нациите, като на родните национали им предстои госуване в Дъблин след по-малко от седмица.

Тази случка разтревожи сериозно всички в английския футбол. Националите на страната са били тествани тази сутрин и очакват резултатите си, защото в неделя им предстои мач в Белгия. След това пък за "трите лъва" има още един двубой - с Исландия, който пак ще се състои на "Уембли", но след специално разрешение от страна на правителството.

Исландците гостуват в Лондон след мач с Дания в Копенхаген, а според новите правила те не би трябвало да бъдат допуснати на английска земя заради ситуацията в Дания, където стана ясно, че COVID-19 се е предал от хора на норки.

Ирландската федерация потвърди, че Браун е с положителен тест и ще пропусне мачовете с Уелс в Кардиф и с България в Дъблин.

По-рано през седмицата нападателят на Уест Бромич Калъм Робинсън също имаше положителен тест и това го извади от състава на ирландците за мача с Англия.