Англия се възмущава срещу случилото се със съдията Антъни Тейлър по време и след финала за Лига Европа между Рома и Севиля. Реферът бе обиждан и атакуван и от двата щаба и скамейките с резервите по време на мача, а след него Жозе Моуриньо, наставникът на римляните, издебна Тейлър в паркинга под стадиона и го наруга.

Ден по-късно фенове на Рома едва не линчуваха съдията и семейството му на летището в Будапеща, а полицията се намеси, за да спре разправата.

Асоциацията на професионалните рефери призова за строго наказание на Моуриньо, като го обвини, че неговите думи след мача са насочили гнева на феновете и са подкладили настроенията срещу рефера.

"Такова поведение не може да се толерира - казва се в съобщението. - УЕФА трябва да вземе мерки и сме сигурни, че това ще се случи."

А легендата Кийт Хакет, бивш дългогодишен топ съдия на европейско и световно ниво, коментира за в. "Таймс":

"Моуриньо разпали огъня и това, което се случи после на Антъни Тейлър на летището, е пряко следствие от неговите думи. Той направи така, че един човек да бъде под огромен стрес и дори животът и здравето на него и децата му да е застрашен.

Наказанието трябва да е изключително сурово - мисля си за поне 10 мача или дори 6 месеца да не ръководи отбора си от скамейката."

В Италия медиите продължават да винят Тейлър за съдийството му в мача, но осъдиха действията и думите на Жозе, както и деянията на тифозите на Рома на летището.

Властите в Будапеща пък обявиха, че вече има два ареста на хора, атакували Тейлър в залата преди терминала, като единият е с криминално досие за футболно хулиганство в Италия.