Младоците от английския национален отбор - Фил Фоудън (Манчестър Сити) и Мейсън Гринууд (Манчестър Юнайтед), бяха изхвърлени от селекционера Гарет Саутгейт, след като поканиха момичета в хотела си по време на пребиваването в Исландия.

"Трите лъва" спечелиха с 1:0 гостуването си в Рейкявик, но срещата ще бъде запомнена с големия скандал, който се разрази след нея.

Фоудън, който е баща на двегодишно дете и Грийнууд поканили момичета в хотелската си стая, въпреки че това е абсолютно забранено заради мерките на медицинския протокол, наложени за борбата срещу коронавирус.

Играчите нямат никакво право да излизат от "балона" на националния отбор, а двамата таланти са нарушили напълно съзнателно мерките.

В последствие Гарет Саутгейт не ги повика за тренировката преди мача с Дания и осъди действията им. Най-вероятно те няма да бъдат използвани в близките месеци.

До разкритието се стигна, след като едно от момичетата е заснело 2-секундно видео, на което просто показва двамата футболисти. Това е достатъчно, тъй като те трябва да са сами в стаята си през цялото време. В последствие бе разкрито, че всъщност са опитали да вкарат 4 момичета, но не са успели. Тази информация не е потвърдена.

Двете дами са братовчедки, като едната е 20-годишният модел Надя Сиф Линдал Гунарсдотир. Другата е нейната 19-годишна братовчедка на име Лара Клаусен.

Едно от момичетата се извини за случилото се и заяви, че се чувства "много зле" заради това.

"Чувствам се зле заради тях, защото не искахме да ги поставим в такава ситуация. Не бяхме наясно, че са в карантина. В противен случай нямаше да се срещнем с тях. Дори не знаехме кой е Фил. Не разбирам много от футбол. Не знаехме и че Мейсън играе за Манчестър Юнайтед. Прекарахме хубава нощ. Опознахме се и те се държаха добре. беше много хубаво", разкри девойката Лара Клаусен.

"Млади са. Всички сме млади и правим грешки. Държаха се с нас много добре и бяха джентълмени", добави тя.