Полузащитникът на Селта (Виго) Габри Вейга е поредният играч, който ще потегли към Саудитска Арабия. И ще стори това на едва 21-годишна възраст, за да заиграе за местния Ал Ахли. Арабите са отправили предложение към галисийския клуб, което вече е било прието и е въпрос на време сделката да бъде официализирана, съобщава Фабрицио Романо.

Трансферният гуру добавя, че от голямо значение за решението на Вейга е било това, че треньор на саудитския клуб е Матиас Яйсле. 35-годишният германец си тръгна от Ред Бул (Залцбург) преди по-малко от месец и се отправи на източно приключение.

Вейга се наложи като основен играч в състава на Селта през миналия сезон, когато записа 39 мача с 11 гола във всички турнир за северняците.

Възмущението си от този трансфер изрази един от най-добрите полузащитници в световния футбол за последните повече от 10 години - Тони Кроос. Германският халф на Реал (Мадрид) остави коментар под един от постовете на Романо в социалните мрежи, където бе пределно ясен с мнението си.

Световният шампион с Германия написа единствено и само "срамно".