Известното испанско спортно предаване El Chiringuito обвини УЕФА в опорочаване на Европейското първенство и тенденциозност в полза на английския национален отбор.

"Трите лъва" ще играят финал срещу Италия в неделния финал на "Уембли", след като отстраниха Дания благодарение на спорна дузпа отново на своя стадион.

Англия изигра всичките си мачове от първенството в Лондон с изключение на този срещу Украйна в четвъртфиналите.

Журналистът Роберто Моралес смята, че има явно фаворизиране на Англия на първенството и го нарече най-срамното от както отразяват големите форуми.

"Това е най-срамното първенство, което сме отразявали. Наистина е жалко. Имахме мачове в градове, които дори не са в Европа. Финалът бе подготвен за държава, която напусна Европейския съюз. Всичко е подготвено. Играха всичките си мачове в домакинства с изключение на един. Определено е подготвено за Англия. Единственото, което липсваше, бе помощ от съдиите и това се случи във вторник", заяви на висок тон Моралес.

Хора като Жозе Моуриньо, Арсен Венгер и Петър Шмайхел също бяха на мнение, че наказателният удар не е трябвало да бъде отсъждан.