Испанският журналист Матео Морето, който си изгради репутация със съобщаването на редица трансфери, публикува любопитна информация, свързана с Левски.

Става въпрос за бранителя на тима Хосе Кордоба, който е обект на интерес от немския евроучастник Айнтрахт (Франкфурт).

Интересът към панамския национал е възникнал по време на двата мача между Левски и Айнтрахт през лятото, когато с общ резултат от 3:1, немският тим изхвърли "сините" от Лигата на конференциите. Левски се представи силно и в двата мача, като още след тях в немските медии се появиха информации, че от Айтнрахт ще следят изкъсо изявите на Уелтън и Кордоба.

Между двата тима също така се създаде партньорство, което е насочено специално към школите, но пък то може допълнително да спомогне осъществяването на сделка за панамския бранител.

Според "Тransfermarkt", пазарната стойност на Хосе Кордоба е 2,8 милиона евро, но не е ясно каква сума е готов да предложи Айнтрахт за сделката.

Именно Кордоба е сред най-конвертируемите играчи на "сините", като сериозен интерес към него имаше и преди година, но тогава Левски отказа оферта от близо 2 милиона евро.

След изнесените през тази седмица информации за финансовото състояние на клуба, евентуална продажба на Хосе Кордоба за сериозна сума може да се окаже жизненоважна за "сините", като Левски ще успее да покрие сериозна част от вноските си към НАП за 2024-а.