Медиите в Испания разкриха, че Карим Бензема може да се присъедини отново към френския национален отбор за световното първенство в Катар, след като беше съобщено, че нападателят на Реал Мадрид вече се е възстановил от контузията, която първоначално го извади от турнира.

Бензема беше принуден да се оттегли от състава на селекционера Дидие Дешан преди първия мач на "сините" срещу Австралия. Нападателят получи контузия на тренировка и бе освободен от лагера на отбора.

Бензема обаче изглежда се е възстановил по-бързо, отколкото се смяташе първоначално. Според испанските медии, включително Oнда Мадрид, нападателят на Реал може да се върне към тренировки още тази седмица. Според правилата на ФИФА Бензема има право да се завърне в отбора на Франция и да участва в останалата част от турнира, тъй като беше включен в първоначалния състав.

Селекционерът Дидие Дешан обачек категорично отрече такава възможност, още повече, че нападателят на Реал Мадрид вече замина за ваканция на остров Реюнион.

"Търсите нещо, но това не ни занимава изобщо, знаете каква е ситуацията. Говорих с него, след като си тръгна, знаете и какви са сроковете за възстановяването му. Аз се занимавам с 24 играча, които са тук, не ме интересуват неща, които са извън нашето ежедневие", завърши Дешан.