ЦСКА направи огромна крачка към реконструкцията на своя стадион "Българска армия".

От днес на практика клубът е собственик на половината от съоръжението в Борисовата градина за първи път в историята си. Досега от ЦСКА плащаха наем на държавата в лицето на Министерството на спорта.

След като общото дружество "Спортни имоти Българска армия" бе създадено обаче, клубът има зелена светлина да започне грандиозния си проект.

Както е ясно, в новото дружество ЦСКА и държавата са съакционери с по 28 млиона лева, като клубът влиза с парична вноска, а спортното министерство апортира собствеността си върху стадиона. "Армейците" вече внесоха исканите по закон първоначални 7 милиона лева, като имат срок до 23 месеца да внесат останалата сума.

От ЦСКА обаче подчертаха, че изграждането на новия стадион, което по документи обаче ще се води реконструкция, ще струва в пъти повече. А парите вече са осигурени.

Ето какво съобщи официалният сайт на ЦСКА, който анонсира новината с "Армията е наша":

"Армейци, след дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си. Собственост, която ни се полага, но по една или друга причина не ни беше давана.

От днес официално съвместното дружество между ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на спорта се реализира. За нас тази крачка е историческа и поставя началото на реалния път към построяването на ново, модерно съоръжение, което да завещаем на нашите деца. Собствениците на клуба осигуриха финансовите средства за учредителната парична вноска в капитала. Бихме искали да поясним, че общата инвестицията за реконструкцията на стадиона не се изчерпва със сумата, необходима за капитала, а многократно ще я надхвърли.

Фейсбук

Благодарим на министър Весела Лечева за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България.

Въпреки многократните критики и скептицизъм от свои и чужди, сме щастливи, че успяхме да се преборим в тази битка. Както многократно ви съобщавахме напълно честно и обективно - работата по стадиона във всяко едно направление не спря нито за миг, а първия плод от това берем днес. Благодарим на всички, които не се усъмниха в искреното ни желание да сбъднем тази наша, обща мечта. На скептиците искаме да кажем само едно - ЦСКА не може да бъде сломен!", се казва в съобщението на клубната управа.