Италианецът Диего Фабрини говори пред клубния сайт на ЦСКА за себе си и кариерата си, преди да подпише с "червените". Халфът е на 28 години, има мач и за първия тим на "скуадра адзура" - и то на "Уембли" срещу Англия.

Фабрини е минал през Емполи, Удинезе, Палермо, Сиена, Уотфорд, Милуол, Бирмингам и Мидълзбро, преди да се появи в София след една година в румънския Ботушани.

"Убеден съм, че ЦСКА е най-добрият отбор в България - казва Диего в интервюто. - Аз идвам от Пиза, малко градче в Италия. В моята страна футболът е религия, нали знаете? Всички обичат да играят футбол, особено децата. Те са луди по футбола. Мисля, че всяко дете в Италия мечтае да бъде футболист.

Като дете бях привърженик на Милан. Сега поизгубих малко от това, защото когато ставаме професионални футболисти, ние губим малко от фенската емоция. Но моят отбор в Италия е Милан.

Аз не започнах кариерата си в Пиза, а в Емполи. Що се отнася до футбола, най-важният човек за мен бе баща ми. Бях твърде впечатлен от английския футбол. Има голяма разлика, с цялото ми уважение към италианския футбол. Спомням си, че реших да отида в Англия, защото Удинезе и Уотфорд имаха един и същ собственик и много италианци отиваха там.

Извън терена обичам да прекарвам времето си със семейството. С дъщеря ми, с моята жена, с кучето ми.

Реших да дойда тук, защото още преди това знаех този клуб. Знам, че е най-добрият отбор в България. Реших да съм тук, защото мисля, че ще бъде добре за кариерата ми. Освен това познавах спортния директор тук.

Трябва да печелим всеки мач. Както в Лига Европа, така и в първенството. Разбира се, това няма да бъде лесно, но ние сме добър отбор и можем да го направим.

Моята цел е да давам най-доброто от себе си във всеки мач и да помогна на отбора да спечели възможно най-много мачове."