ЦСКА е на път да назначи италианец за новия силен човек в спортно-техническия щаб.

Името на Кристиано Джарета е популярно у нас от месеци, като самият той призна през януари, че е водил разговори и с другия роден гранд Левски за същата позиция.

Очакваше се Джарета да влезе в изцяло променящото се "синьо" ръководство.

От няколко дни 50-годишният италианец е в България и имаше серия разговори със Стойчо Стоилов и Пламен Марков - настоящите силни личности в ЦСКА, дирижиращи оперативната работа в клуба. Решението за неговото назначение идва от собственика Гриша Ганчев.

В последните седмици, дори и без да е назначен в клуба, Джарета помогна с контакти и като консултант за трансфера на Кирил Десподов от ЦСКА в Каляри.

Във визитката си новият спортен директор на "червените" има и професионална кариера като футболист, но не и в елита на калчото. Записал е над 500 мача в Серия В и Серия С - втора и трета лига.

Става спортен директор на Новара през 2011-а, когато отборът е в Серия В, а през 2013-а в елитния Удинезе го кани Джино Поцо, тогавашният собственик на клуба. Работи близо три години в Удине, а след това изпълнява същата роля във втородивизионния Асколи до лятото на миналата година.