Има нещо гнило в "Челси" това лято... Нещо по италиански хаотично и истерично, неподредено...

В събота Антонио Конте ще води първата тренировка от подготвителния период, както се полага на мениджър все още с действащ контракт. Но и Конте, и клубът са наясно, че смяната е неизбежна.

Според италианският в. "Гадзета дело спорт" исканият от "Челси" за нов наставник - Маурицио Сари, не успява засега да уточни детайлите по раздялата с "Наполи", където пък той има действащ договор.

Нищо чудно, в името на куриоза, лондонските "сини" да платят 10 милиона евро неустойка на Конте за преждевременна раздяла, а после да се наложи да дадат още 8 милиона на "Наполи", за да откупят Сари от оставащите му 2 години като ангажимент там.

Така абсурдната ситуация Конте да води подготовка 3-4 или дори десетина дни, а после да бъде сменен от Сари, е на път да стане реалност.

Същевременно в Англия и Италия се пише за сигурен трансфер на Гонсало Игуаин от "Ювентус" в "Челси", но не е ясно кой от двамата италиански мениджъри е одобрил сделката... Не че някой би отказал да има в атака Игуаин, просто неяснотите и хаосът на "Стамфорд Бридж" към момента са твърде сериозни за такъв етап на лятото.

Очакваше се раздялата с Конте да стане преди края на месец май и Сари досега да е започнал трансферните си атаки, а в събота да води първата тренировка в базата в Кобам, на юг от Лондон.

Вероятно не е случайно, че букмейкърите обявиха ставки от едва 1:13 за титла на иначе пълния със звезди отбор на "Челси". Пред него в котировките са "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул" и "Тотнъм".