Италианският спортен директор в ЦСКА даде интервю пред предаване за футбол в родината си, излъчено от радио RTM. Той говори за работата си у нас, като не спести мнението си за видяното дотук.

"Нивото в българския футбол не е особено високо - казва Джарета. - Трябва да започнем от инфраструктурата и построяването на нови стадиони. Това, мога да кажа, вече се прави от ЦСКА. Това е единственият път, по който може да се върви към изграждането на играчи и отбори.

Целта на клуба, за който работя, е да анулираме изоставането от Лудогорец като цяло. Конкретно за този сезон ще опитаме да се класираме за евротурнирите."

Джарета обърна специално внимание на един от младите таланти в ЦСКА, който вече записа минути за първия отбор, а сега отново се готви с него и може да го видим в игра след рестарта на сезона.

"Червените" се изправят срещу Витоша (Бистрица) през уикенда в първия кръг от подновяването на първенството.

"Мартин Смоленски определено е играч, който трябва да бъде следен внимателно - обръща внимание към таланта Джарета. - Той е нападател, роден през 2003-а. Има потенциал."

Спортният директор на ЦСКА е и човекът, въвел в италианския футбол Бруно Фернандеш, който сега е хит в Манчестър Юнайтед.

Джарета взима португалеца на 17 г. в Новара, а после го води и в Удинезе.

"Винаги ме е поразявала зрелостта на Бруно - коментира темата шефът в отбора от "Българска армия". - Добавяме и техническите му качества, и имаме изключителен играч. Той е обсебен от идеята да бъде най-добрият".