Италиански ултраси пристигат у нас за финала за Купата на България в сряда между Локомотив (Пд) и Ботев. Големият двубой е от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски" и до вторник сутринта продадените билети бяха около 18 000.

Групата е с крайни фенове на Наполи, като причината за посещението са близките отношения на неаполитанска фракция с агитката на Локо (Пд).

Италианците ще пристигнат в София и ще пътуват до Пловдив, откъдето ще тръгнат с организираната екскурзия за мача на "черно-бялата" публика.

Организацията около осигуряването на охраната на финала вече е напълно изяснена, като е мобилизирана цялата техника на пловдивската полиция.

В 13 ч в сряда ескорт да съпроводи автобусите и автомобилите с организираните фенове на Ботев към София. По пътя те няма да могат да спират никъде.

Същата ще е процедурата и с агитката на Локо, като началният час на нейното ескортирано придвижване до София е 14 ч.

Пловдивските полицаи ще са плътно до феновете от тръгването до стадиона на мача, като организацията е такава, че да се предотврати всякакъв контакт между двете публики. На арената те са разделени - в секторите "А" и "Б" ще са феновете на Ботев, а трибуните "Г" и "В" са за Локомотив.

Полицаите от Пловдив ще поемат ескортирането и на връщане - от излизането на агитките от стадиона, до града им.

За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вратите на арената ще бъдат отворени в 16,30 часа.

В сряда, деня на мача, билети на касите на "Васил Левски" няма да се продават - така е по закон, тъй като мачът е в графа "рискови". Всички, които искат да са на трибуните, имат възможност да си купят билет до края на деня днес.

Съвместно със Столична община са координирани действия за осигуряване на места за паркиране на организирано пристигащите в София фенове на двата отбора.

За феновете на Ботев е предвидено да имат възможност да паркират на ул."Кирил Видински", а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм-паметник "Св. Александър Невски".