Алесандро Флоренци ще се размине без последствия в аферата, свързана с незаконни залози в италианския футбол. Защитникът на Милан и националния тим на страната бе разпитан от прокуратурата в Торино във връзка със ситуацията около съотборниците си при "адзурите" Николо Фаджоли и Сандро Тонали, които са основните действащли лица в най-актуалния скандал в страната.

За разлика от тях обаче той няма да бъде наказван със спиране на състезателните права, съобщават от "Ла Гадзета дело Спорт" - може би най-реномираното издание в областта на футбола в Италия.

Флоренци е признал, че действително е залагал, но никога на футбол, а само на рулетка и други подобни игри. От законова гледна тока той е изправен пред глоба заради това, че действията му са били в нелегални сайтове, но от спортна няма заплаха от дисквалфиикация.

Флоренци играе в Милан от 2021 година насам, след като преди това в продължение на близо десетилетие защитаваше цветовете на Рома, като има периоди под наем и в редиците на Кротоне, Валенсия и Пари Сен Жермен.