Влезлият преди дни в Първа лига Хебър ще има нови силни хора и това е италианско-швейцарския консорциум, който държеше властта в Царско село.

Зад сделката стои родният агент Софрони Софрониев, който заедно с двама свои партньори ще поеме нещата в клуба от Пазарджик, който е новак в елита на родния футбол.

"Да, това което се пишеше в последните дни е вярно и наистина говорихме с кмета на Пазарджик. Стиснахме си ръцете и очакваме всичко да бъде подписано и обявено официално в близките дни", обяви ексклузивно Софрониев.

Той успокои феновете на Хебър, че отборът няма да бъде сред последните в класирането и да се бори за изпадане, а целта ще бъде минимум място в "златната среда" в класирането.

"Някои хора явно имат нещо против нас, но в Царско село нашият екип постигна сериозни резултати за времето през което бяхме там. След като всичко стане официално ще доведем в Хебър по-добри футболисти, отколкото в Царско село, и целта ще бъде минимум място в средата. Ще имаме и по-сериозно име от Стефано Макопи за треньор.

Със сигурност ще има и българи в състава, може би ще има баланс 50/50 българи и чужденци, така че хората могат да бъдат спокойни. Мисля, че Хебър го чакат наистина добри дни".

Така на практика досегашният треньор Николай Митов-Жадното си тръгва от отбора, но все пак новите силни хора ще преговарят с някои играчи, за да могат да останат и през следващия сезон.

"Ще говорим с някои от тези момчета да останат, ние оценяваме техните усилия през сезона и добрата работа, която са свършили", каза в заключение Софрониев.