Валери Божинов има едва пет изиграни минути за Левски след завръщането си при "сините", а името му вече се спряга за нов трансфер. 34-годишният нападател може да се завърне на мястото, от което тръгна в професионалния футбол и даде начало на кариерата, преминала през невероятните петнадесет различни отбора към момента.

Специализираното в отразяването на втора италианска дивизия издание Serie B News съобщава, че Лече проявява интерес към Божинов. Някогашният суперталант изгря именно с жълто-червения екип, преди почти две десетилетия, а по-късно през футболното си пътешествие отново игра за южняците.

Основната движеща сила за осъществяването на подобен трансфер се казва Панталео Корвино. Откривателят на Божинов пак е спортен директор на отбора и вижда във Валери решение на проблемите в нападение на клуба.

Футболистите на Лече не са отбелязвали в два от трите мача в Серия Б от началото на сезона.

Италианците смятат, че не би било проблем за Божинов да разтрогне договора си с Левски и отново да се върне на Апенините, където дебютира в професионалния футбол на едва 15-годишна възраст.

Българинът има 83 мача и 20 гола за Лече.