Доста от медиите в Италия обърнаха сериозно внимание на Лудогорец, който ще е съперник на местния гранд Интер в 1/16-финалите на Лига Европа.

Разградчани не са непознато име, защото в началото на 2018-а отново гостуваха на "Сан Сиро", но на другия тим от града - Милан.

Основните новини бяха свързани с треньорската смяна в родния шампион. Италианските издания отчетоха, че пристигането на доказано име като Павел Върба в Разград е доста силен ход, както и ясен знак за големите амбиции на клуба.

"Gazzetta dello Sport" обърна по-сериозно внимание на Лудогорец и историята му, написа и няколко абзаца за Разград.

Това, което най-много изненадва италианците е, че българският шампион идва от 35-хилядно градче, чието население няма да запълни дори и наполовина 81-хилядния "Сан Сиро".

Те също отбелязват, че в града има разнообразно население, но определя етническите турски граждани като "мигранти".

Като най-голяма заплаха пък е опреледен Клаудиу Кешеру, наречен от изданието "Румънски бомбардировач". Отбелязват се 15-те му гола от началот на сезона, а специално внимание е обърнато и на двамата натурализирани бразилци, които играят за националния тим на България - Марселиньо и Вандерсон.

Като голямата слабост на Лудогорец пък се изтъква играта в защита. Специално внимание се обръща на 10-е гола, които разградчани допуснаха в групите на Лига Европа.

"IlPost" пък обръща доста по-сериозно внимание на историята на Лудогорец, впечатляващите 8 титли и братя Домусчиеви.

"Всичко за клуба се промени, когато братя Домусчиев - едни от най-богатите българи, решиха да инвестират в него.

Богатството им възлиза на милиард долара, а интересите им са свързани с фармацевтичния сектор. Притежават и 70% от българския търговски флот и три терминала на пристанището в Бургас, което е сред най-важните в Черно море.

Разчитайки на солидна икономическа база, далеч по-добра от тази на всеки един друг клуб в България, Лудогорец печели първата си титла в България още при дебюта си в елита. Оттогава клубът печели осем поредни титли - рекорд, който стана възможен благодарение на важните инвестиции, направени в клуба и привличането на най-добрите български играчи и някои известни чужденци. Заради тях вече не чуваме старите гиганти Левски и ЦСКА", пише изданието.