Италия е в пълен потрес от един аспект в развитието на трансферните дела в страната.

Трима нападатели, които имат изключителна репутация на Апенините, а и са вкарали над 300 гола заедно само в Серия А, са с напълно неясно бъдеще и статут на "нежелани от никого".

Ситуацията около Мауро Икарди е направо като за филм.

Най-добрият футболист и капитан на Интер не пътува с отбора за турнето в предсезонната подготовка. Подготвя се сам в Милано, след като през целия минал сезон не може да се разбере с клуба за новия си договор. Маурито, който има 122 гола в Серия А (111 за Интер), е обявен от ръководството и треньора Антонио Конте "извън проекта". Това означава, че цената му на пазара ще падне, досега се смяташе, че е 110 милиона евро.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/233114-54531-2697/0331/bg

Ювентус се спряга като евентуален купувач, но Интер не желае да продава на конкурент в първенството. А от чужбина интерес липсва, най-вече заради характера на Икарди, а не качествата му.

Изобщо не е ясно къде ще започне сезона аржентинецът, а се смяташе, че на 26 години той влиза в златната си възраст.

Гонсало Игуаин има 117 гола в Серия А за Наполи, Ювентус и Милан, но не знае нито къде ще играе, нито... дали ще играе.

Последните 12 месеца бяха кошмарни за него - труден период под наем в Милан, още по-сложна пролет пак като преотстъпен в Челси... Сега отново е в Ювентус, но му бе казано, че няма да е част от плановете на Маурицио Сари.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/19438-55737-2687/0331/bg

Говори се, че го иска Рома и това изглежда спасителен вариант. Но трансферът е сложен заради огромната заплата на Игуаин. А вече е на 31 години, не е "инвестиция в дългосрочен план" и клубовете са внимателни в преговорите с него.

А римляните го искат, защото новият треньор Пауло Фонсека не желае да разчита на Един Джеко през новия сезон. Босненецът от четири сезона вкарва редовно за Рома (64 пъти само в първенството), но вече е на 33 години, а и се скара сериозно с тифозите и май сам не иска да остава там. По-лошото е, че още няма нито една оферта за него...

Тримата общо са вкарали 303 попадения само в Серия А. Във всички отбори и турнири сумират над 500.

Но са в най-сложното лято на неяснота в цялата си кариера.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14990-61380-4479/0331/bg