Макар и все още тежка, ситуацията с пандемията от коронавирус в Италия започва да се успокоява, а броят на заразените и починалите е по-малък с всеки следващ ден.

Така местната футболна федерация все по-усилено мисли за подновяване на първенството.

Президентът на централата - Габриеле Гравина, планира в първите дни на май, всеки един играч, както и служител на отборите, да бъде тестван за коронавирус.

Ако пробите на всеки тестван се окажат отрицателни, то тренировките ще бъдат подновени.

Така с мини подготовка от около 3 седмици, се очаква първенството да пъде подновено в първите дни на юни,

Разбира се, то ще протече без публика, може да се наложи и някои отбори от Северна Италия да се откажат от домакинствата си, но все пак мачове ще има.

Очаква се окончателно и официално решение да има след срещата между футболните шефове, представители на отборите, както и хора от италианското правителство на 15 април.

"Когато условията позволяват, ще довършим първенството. Няма краен срок. Ще се съобразим с препоръките на властите в страната и тези от ФИФА.

На 15 април ще имаме среща, на която ще обсъдим следващите си стъпки. Надявам се в началото на май да започнем да тестваме играчите за коронавирус. Чак след това отборите ще подновят тренировки. Трябва да приключим сезона, в противен случай би моголо да се стигне до неприятни последици", заяви Габриеле Гравина.