Властите в Италия поискаха бившата звезда на Милан Робиньо да бъде екстрадиран от родината си Бразилия. Бившият национал на “кариоките” бе осъден на девет години затвор за участие в групово изнасилване, като присъдата му окончателно бе потвърдена миналия месец.

Прокуратурата в Милано изпрати искане за екстрадация до правосъдното министерство в Рим, а оттам документацията ще бъде препратена към Бразилия.

38-годишният Робиньо обаче вероятно няма да бъде екстрадиран, като се очаква властите в страната му да не позволят подобно развитие на случката, позовавайки се на местната конституция. Единственият вариант, в който той може да бъде арестуван, е ако пътува зад граница - нещо, което е малко вероятно да направи предвид ситуацията.

През 2020 година някогашната огромна надежда на бразилския футбол подписа договор с родния си клуб Сантос, но почти моментално бе освободен заради присъдата, а на малко по-късен етап прекрати и кариерата си, преминала през тимове като Реал (Мадрид) и Манчестър Сити.

Той е двукратен шампион на Италия, вдигал е и титлата на Италия, а с националния отбор на Бразилия има два триумфа в Купата на Конфедерациите и един в Копа Америка.