Италия тъгува за "Рома", но и стиска зъби от яд и гняв срещу рефера Дамир Скомина, който ръководи реванша с "Ливърпул" в сряда. 4:2 не стигна на римските легиони, които след 2:5 в Англия в първия мач отпаднаха на стъпало преди финала.

"Италия трябва да повиши глас и да каже ясно, че това съдийство не е нормално - изригна минути след края Мончи, спортният директор на римляните. - Имаше два ключови момента, като и двата отидоха срещу нас.

Джеко не бе в засада и след това бе съборен в наказателното поле, а после Александър Арнолд игра с ръка - и двете са дузпи. Случи се на "Ювентус" срещу "Реал", сега и на "Рома"... Страната трябва да каже мнението си високо."

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Президентът на клуба Джеймс Палота излетя като от катапулт след края от ложите и застана пред камерите на Sky Italia.

"Не мога да повярвам на някои от решенията, просто абсурдно - изригна босът. - Дузпата срещу Арнолд променяше всичко, а той трябваше да бъде и изгонен!".

Капитанът на "Рома" Даниеле де Роси отказа да обвинява съдията Скомина за отпадането. Халфът отново плака, както бе и след 3:0 и героичното елиминиране на "Барселона" в предишния кръг, но този път нямаше радост.

"Това е горда вечер за нас, римляните - каза Де Роси. - Изпълнен съм с удовлетворение, "Рома" показа своето огромно сърце. Не ни достигна много, много малко, за да играем на финал.".

Италианските вестници не просто се ядосват за неотсъдената дузпа, но и питат УЕФА (и вероятно с основание):

"Защо се бави въвеждането на системата за видео асистент-съдии в Шампионската лига? Тя вече работи с успех в Италия, в Германия...".

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images