Ивайло Петев е в разгара на зимната подготовка с новия си полски тим Ягелония, който заема девето място в местния елит.

Той даде интервю за полското издание "Przeglad sportowy", като не бе подмината скандалната случка от 2013-а.

Тогава Петев бе съблечен от фенове на Левски по време на пресконференцията за представянето му за нов треньор на тима.

"Не искам да се връщам към тази случка. Ще ви разкрия обаче нещо друго. След нея от Левски ме потърсиха още два пъти, защото искаха да се върна и да поема отбора.

Първо ме потърсиха една година след случката, потърсиха ме пак още 6 месеца по-късно. Много държаха на мен. След тази случка обаче нямаше как да се върна и да работя в този клуб".

Освен това Петев коментира работата си в националния отбор, както и периода в Омония, където си тръгна със скандал, изказвайки съмнение, че някои от футболистите са играли симулативно.

"За първи път чувам, че съм бил един от най-лошите селекционери на България. Статистиката ми не бе толкова лоша - пет победи, два равни и шест загуби. Дори не бях уволнен. Просто аз отидох в един момент и казах, че не можем да продължаваме така.

Помните онзи страхотен отбор от началото на 90-те години, но в един момент просто спряхме да произвеждаме добри играчи

За Омония се изписаха доста лъжи. Дори излезе интервю, което не бях давал. След този случай станах доста недоверчив. Дори имаше дълги периоди, в които избягвах медиите. В началото се вдигна доста шум, но след месец всичко утихна", сподели той.

Първенството на Полша се подновява на 8 февруари, когато Петев и Ягелония гостуват на гранда Висла (Краков).

Целта пред родния специалист е отбора да се класира за Европа, като местата даващи трова право в момента са на 6 точки пред Ягелония.