Бившият национален селекционер Ивайло Петев се раздели с Ал-Кадисия.

Той пое тима от елита на Саудитска Арабия през ноември и започна със страхотна серия от 4 победи и едно равенство в първите си 5 мача.

Той дори получи наградата за треньор треньор на месеца в местното първенство.

След силния старт обаче последва доста слаба серия и Ал-Кадисия спечели само един от последните си 10 мача, като заема 11-а позиция в класирането.

"Поех отбора в тежък момент, след като беше записал шест поредни загуби. Имаше нужда от спешни и ефективни промени. За щастие, намерих играчи, които бяха наясно какво искам от тях.

Атмосферата беше тягостна заради поредицата загуби, но аз говорих с момчетата по отделно и се опитах да сваля напрежението от плещите им.

И преди съм имал оферти от арабския свят. Започнах да следя лигата на Саудитска Арабия преди три години и когато получих офертата, се посъветвах с други хора, които са работили тук. Отборите са много силни, има грандове като Ал Хилал, Ал Итихад, Ал Наср, Ал Ахли, лигата е много тежка. За мен обаче всеки мач е като финал и придавам тази настройка на играчите си. Така само те могат да дадат всичко от себе си. Интересувам се от тях, изграждам връзка и искам да знам какво се случва, за да им помагам.

И точно заради тях не обичам да провеждам сутрешни тренировки", заяви Петев.