Бившият капитан на българския национален отбор по футбол - Ивелин Попов, даде интервю пред "Дарик Радио", в което за пореден път сподели, че има шанс за завръщането му в представителния ни тим.

Той се отказа от националния отбор в края на 2019-а, като на няколко пъти намекна, че причината е Йордан Лечков и още някои от управляващите играта у нас. Попов обаче е готов да пренебрегне тези неща, за да помогне на младите момчета, които тепърва ще се интегрират в състава.

Ивелин Попов продължава да с евъзстановява от тежката контузия, която получи преди пет месеца, като е реално да се очаква негово завръщане на терена с екипа на ФК Сочи след около месец.

"Нещата вървят по план. Аз вече влизам в общата група, правя някои упражнения. На лагера, който предстои, очаквам да провеждам по-голяма част от заниманията с отбора. След четири дни се навършват точно пет месеца от операцията. Знаете това е сложна операция. Разкъсани връзки и менискус, като на менискуса докторът е направил само два шева. Това е минималното.

Предполагам, че след около 20-30 дни и вече ще бъда напълно готов и на линия. Много труд, много терапии, много тренировки. Едно 6-7 часа на ден ти отнемат тези неща. Но няма как, така се е случило. Изобщо не трябва да се предавам. Това е нормално нещо от живота и спорта. Но може да се каже, че съм късметлия, през по-голямата част от кариерата ми не съм имал такива контузии, случи ми се на 32 и половина. Когато гледаш нещата отстрани виждаш доста неща. Доста анализи и равносметки съм си направил, което ще ми от полза. Това е много добър житейски урок за мен.

Най-важно е да вярваш и да се трудиш. Когато минаваш през трудностите после е по-сладко. Усетих подкрепата от съотборници, треньорите и ръководителите. Това беше много важно все пак се контузих на първия мач. Живот и здраве като се поява на терена ще започна да се отплащам с моите изяви.

Знаете, че аз в живота си нищо не съм получил даром, а и не искам да получавам. Във футбола съм без агенти. Живот и здраве да се възстановя, да започна да играя отново, разбира се, формата ми да удовлетворява най-вече мен. Когато не се харесваш на себе си по какъв начин играеш не можеш да очакваш от другите да те харесват. Аз съм самокритичен и може би това ме държи толкова години в чужбина, в руския футбол. Живот и здраве искам всичко да мине по план, да не прескачам стълбички.

Вратата към националния е отключена. През 2020 се случиха доста неприятни неща като цяло в света и в българския футбол също. Доста хора ми звъняха за националния отбор. Усещам, че някой хора наистина имат нужда да се върна и да помогна на младите. В такива време е нужно да преглътнеш някои неща, колкото и да е тежко и да се върнеш да помогнеш, защото ще има 10 човека, които ще са ти благодарни няма значение за тези 5, които няма да са доволни. За младите момчета си заслужава, ако можеш да им помогнеш. С някой съвет за развитието, да излязат да се докоснат до истинския футбол в чужбина.

Често да ви кажа съм бил три пъти "Футболист на годината" и два пъти второ място. Който и да ви каже, че няма такива амбиции ще ви излъже. Трябва да има хубава, интересна конкуренция. Когато нямаш конкуренция не са ти чак толкова сладки нещата.

Честно да ви кажа съм имал оферти от български клубове. За България са ми предлагали невероятни суми, но след като дълги години си прекарал в чужбина и си свикнал към един метод не мисля за връщане. Никога не казвай никога. В Сочи имам още 1 година и половина договор. Когато той приключи ще съм на 34 години и половина и после ще го мислим. Ако имаш правилен начин на живот на добър спортист може да изкараш във футбола на добро ниво", сподели бившият капитан на България.