Бившият национал на България Ивелин Попов не изключи възможността да се върне в представителния ни отбор за световните квалификации.

Нападателят на Сочи, който лекува дълготрайна контузия, заяви пред БНТ, че е говорил с новия селекционер Ясен Петров и има възможност отново да изведе състава.

"Вярно е, че нямаме футболисти, които играят във водещи първенства, но може да се направи един боеспособен отбор. Групата на квалификациите е тежка, но трябва да се направи цел да се постигнат определен брой победи или брой точки. Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер

Не можем да се мерим с Италия и Швейцария, но ако се завърши на трето място, ще е една основа за бъдещето. Трябва да се направи една сплав между млади и опитни футболисти. Когато е било така, винаги е имало успех в националния отбор. Трябва да си лидер в клубния си тим, за да получиш повиквателна в националния отбор. Моят фаворит за футболист на годината е контузен. Иначе Антон Недялков, Димитър Илиев, Валентин Антов демонстрираха постоянство. Има момчета, които показват добро ниво и играят стабилно. Важното е Тодор да се възстанови, има път пред него. Към края на февруари мисля, че ще бъда наравно с останалите и аз"