Ивелин Попов е готов да направи огромен компромис със своето възнаграждение, за да заиграе в Левски, пише "Тема Спорт".

Бившият капитан на националния ни тим по всяка вероятност ще заиграе на "Герена" от новия сезон, а според информациите това ще се случи спрямо приетият таван на заплатите в клуба.

Този таван е 10 000 лева, като дори играч с визитката на Ивелин Попов няма да прави изключение.

Към момента 34-годишният бивш национал играе за руския Сочи, но договорът му изтича след края на сезона и той няма да го подновява. Със сигурност в настоящия си тим той получава доста по-голямо възнаграждение от това, което ще взима в Левски, а според информации в руските медии, по време на кариерата си в Спартак (Москва) преди години, Попов е получавал около 1,5 милиона годишно.

Ивелин Попов със сигурност може да получи в пъти по-изогдна финансова оферта, но очевидно след 12 години футбол в чужбина, изигралият 90 мача за България халф е решил да се завърне в Първа лига. 

Именно в школата на Левски младият Попов прекарва пет години, но първите му стъпки в мъжкия футбол са с екипа на Литекс - единственият, който той е носил в България.

Със сигурност с основна роля за решението му да се присъедини към Левски е Станимир Стоилов, с който е в отлични отношения от работата им в Литекс и националния тим.