Бившият капитан на националния ни тим по футбол - Ивелин Попов, вероятно ще се завърне в игра в началото на март.

Атакуващият халф получи тежка травма в края на август, когато скъса кръстни връзки и увреди менискуса си на дясното коляно. Това се случи след само 26 минути игра при дебюта му за отбора на ФК Сочи, като Попов се подложи на операция и трябваше да мине през дълго и тежко възстановяване.

Добрата новина е, че българинът вече тича, а в следващата седмица ще започне да тренира наравно със своите съотборници.

Неговият треньор Владимир Федотов дори изрази надежда, че още в началото на януари може да видим Попето в игра, което ще е с няколко седмици по-рано от предварителните очаквания.

"При Попов продължава възстановителният процес. На следващия лагер очакваме да се включи в някои от тренировките на основната група. Надяваме се в началото на март да е напълно готов. Няма да форсираме завръщането му в игра. Контузията изисква сериозно внимание", заяви Федотов.

Самият Попов също коментира състоянието си, като сподели: "Вече се чувствам по-добре. Започнах да тичам, да работя с топка. Някои тренировки провеждам изцяло с отбора. Надявам се в началото на втория лагер да мога да тренирам в общата група".

В последните седмици Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в националния отбор, след като на селекционерския пост бе назначен Ясен Петров.

Разбира се, бившият капитан уточни, че преди да се говори за национален тим, той трябва да се завърне в игра, а и да се пребори за титулярното си място във ФК Сочи, където пристигна със статут на звезда.

Докато течеше възстановяването му, неговите съотборници се представиха на високо ниво, като след 19 кръга заемат четвъртото място в руския елит.