Изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, коментира пред БНТ актуалната тема около "сините" от послените дни - наказанието от БФС.

Клубът бе санкциониран да изиграе следващото си домакинство пред празни трибуни заради хвърлена бомбичка по време на Вечното дерби, от която пострада физиотерапевтът на ЦСКА.

Ден след наложеното наказание, от Левски пуснаха остра декларация, в която поканиха всички свои фенове на стадиона, поставиха ултиматум на президента на БФС Борислав Михайлов, а относно наказаието обявиха, че е направено в разрез с правилата и на клуба не са били предоставени фактите, въз основа на които е наказан.

Иво Ивков разкритикува работата на БФС и я сравни с режима в Северна Корея, като изрази надеждите си, че обжалването на санкцията ще доведе до нейното смекчаване.

"Справедливостта е доста относително понятие. За съжаление и до днес нямам информация по същество. Ние не знаем въз основа на какви факти са наложени наказанията. Този човечец Юрий Кучев успях да го гледам и онзиден. Изпълва ме с голяма доза съжаление какви хора работят в БФС. Този човек е там, откакто се помня. Той обяви пред цялата общественост, че ние сме изпуснали срока за обжалване, а той е идният вторник.

Не е вярно, че Левски е призован на заседанията. Държа на казаното в декларацията. Не разбрах защо е на ниско ниво. Тя е одобрена и публикувана от мен, г-н Наско Сираков и г-н Стоилов. Това са и тримата човека, от които излиза истината за целите и амбициите на Левски.

Не зная какво е по-високо ниво. Ако касае текста - там има точно зададени въпроси, на които този човек не можа да отговори. Той не можа да каже какво грози клуба, ако на мача с Ботев Пловдив има публика. Мъката ми беше, докато слушах, че този човек преподава в едно от висшите учебни заведения на България.

Ние не сме казали, че няма да спазваме решенията на БФС. Ние поканихме феновете на следващата среща с Ботев Пд. Предстои обжалване на това решение. Апелативната комисия е длъжна да допусне до изслушване страните. Нашият администратор се обади и поиска да бъдем запознати с досието и да бъде допуснат наш представител. Беше върнато обаждане, че нямат такава практика и ако съм отишъл, биха ме изслушали. Какво да си говоря с тези хора? Ние сме от различни светове.

Всеки да тълкува както иска декларацията. Думите в нея са ясни. Левски стои зад всяка дума в декларацията. Очаквам да ни се даде възможност да се запознаем защо са наложени наказанията и да изразим нашата позиция. В самото решение на ДК не е казано в кой мач трябва да се изтърпи това наказание, каквато е практиката.

Никой не познава работата ви, г-н Кучев. Повечето ви наказания са необжалваеми, което е възможно само в Северна Корея. Наказание от над 5 хил. лева е обжалваемо, а от една среща - не. Тук не говорим само за парична загуба, а и за празник на хората. Виждате и как УЕФА наказва. Дори да е грубо наказание може да се затвори един блок", сподели Ивков.