Атанас Караиванов е новият президент на Професионалната футболна лига на България.

Той бе избран от почти всички присъстващи, като единствено представителят на пловидвския Локомотив гласува с "въздържал се". Неговият мандат начело на Професионалната лига е 5 години.

Реална битка за поста нямаше, защото издигнатият от ЦСКА 1948 кандидат - Александър Тодоров, си направи отвод и Атанас Караиванов остана единственият кандидат за президентския пост.

Така той ще замени на поста Стефан Капралов, който заемаше поста в продължение на два мандата през последните 10 години.

Новият управителен съвет на ПФЛ се състои от Трифон Попов, Асен Караславов, Венцеслав Стефанов, Добрин Гьонов, Румен Панайотов, Ангел Петричев, Михаил Статев, Йорданов Йорданов, Даниел  Боримиров и Деян Куздов.

 

Ето и какво каза Караиванов след избирането му:

"Поставям си няколко цели, като сред тях е възстановен и сериозен диалог с БФС. Искам да възстановя финансирането към лигата. Не може да се разчита само на членския внос, който дори за миналата година не е събран. Да създам администрация, да създам офис централа и във футболния съюз. Няма как две такива организации да бъдат разделени.

Трябва да възстановим диалога с държавата, която трябва да помага на професионалните клубове. Това, което съм обещал на членовете на сдружението е активна работа на УС, представителство на всички клубове. Ще има начин да се чува гласа на всеки един.

Не съм се кандидатирал за мандат. Искам нещата да започнат да се случват веднага. Явно до този момент управлението на ПФЛ не е успявало да се справи със задачите си".

Снимка: Bulphoto