Реал (Мадрид) се върна в борбата за титлата в Испания, след като успя да скъси три точки от преднината на градския си съперник Атлетико.

Разбира се, основната роля за тази ситуация изигра поредната издънка на Атлетико, който продължава с колебливите си мачове в последните седмици. 

"Дюшекчиите" загубиха с 0:2 от Леванте у дома, като само в рамките на три дни допуснаха втора грешна стъпка срещу един и същ съперник.

Това бе първа домакинска загуба за Атлетико от 23 мача насам, а преднината на върха, която само преди няколко седмици изглеждаше доста солидна, вече не е такава.

Няколко часа след издънката, градският съперник Реал изстрада своя успех с 1:0 над Валядолид.

"Кралете" не изиграха блестящ мач, но бразилецът Каземиро, който безспорно е играчът на сезона за клуба до този момент, с глава успя да донесе ценния успех.

Така вече разликата между Атлетико и Реал вече е само три точки в полза на "дюшекчиите", които обаче имат и мач по-малко.

Ако утре Барселона спечели домакинството си на Кадис, "каталунците" ще се доближат на 6 точки до Атлетико при равни мачове помежду им.

Така при оставащи 14 кръга и предстоящи директни двубои между всичките лидери, борбата за титлата в Испания може сериозно да се заплете.

А и колебливата форма на Атлетико напоследък дава заявка именно за такъв сценарий.